Salona aeterna (promo video)

Osim brojnim prirodnim ljepotama, povijesnim znamenitostima, te brojnim projektima, Solin se može pohvaliti i brojnim uspješnim sportašima, mladim poduzetnicima, inovatorima..

Grad Solin u svom novom promo videu naglasak je upravo stavio na uspješne pojedince. Video produkciju potpisuje Jedina.hr produkcijska kuća iz Splita, scenarij Radojka Vukšić Bućan, a glavni akteri videa su:

Dina Levačić, daljinska plivačica i druga žena u povijesti koja je za 90 dana osvojila trostruku krunu preplivavši mostove Manhattana, kalifornijski zaljev od otoka Catalina do San Pedra, te La Manche. U kolovozu 2018. preplivala je 48 kilometara dug kanal Molokai do otoka Oahu.

Ana Viktorija Puljiz, judašica, europska kadetska prvakinja i osvajačica nagrade “Dražen Petrović”, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

Marija Marović, streljašica, državna rekorderka u zračnom pištolju ekipno i pojedinačno. Viceprvakinja je Europe, te hrvatska olimpijka.

Lovre Kalinić, nogometaš i hrvatski reprezentativac, osvajač srebrne medalje na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Marijan Stipanov, biciklist i maratonac, stalni sudionik brojnih maratona.Stipe Režić, mladi poduzetnik i inovator koji je napravio kavu od gljiva. Osvajač je 1. mjesta na “Global Opportunities Beyond Borders”, te se plasirao na “StartBootCamp” u Rimu.